Indispensabilul “about”

Despre blog.

Acest blog functioneaza pe post de depozit personal de scamatorii tehnice si pe post de exercitiu literar. Cititorii sunt incurajati sa se exprime prin email la rpetre at gmail punct com. Nu particip la baletul social al bloggerilor de a comunica prin refferals, inca mai cred ca oamenii pot comunica direct.

Titlul blogului s-a vrut o gluma. Sugereaza (sau cel putin incearca) "obligatia" de a avea un blog ca sa existi pe internet, cat si parerea foarte proasta pe care o am despre aceste pseudo-norme. Evident, intr-un jargon Linux. Daca ati prins poanta, bine, daca nu, nici o paguba.

Blogul se updateaza rar pentru ca nu lucrez in jurnalism sau publicitate, pentru ca imi place sa slefuiesc mult o idee inainte sa o public, pentru ca mi-e lene si pentru ca oricum nu ma citeste nimeni interesat, majoritatea feedbackului l-am primit la bere cu prietenii.

Despre mine.

Nu prea-mi place sa scriu despre mine, dar daca cutuma o cere...

  • sunt utilizator Linux de prin 1999-2000, am crescut pe si odata cu RLUG. Incerc sa-mi platesc datoria fata de comunitate contribuind, pe langa altii, la intretinerea serverelor si cu mici contributii pe wiki si pe listele de discutii.
  • la ora actuala pot sa afirm ca am folosit in exclusivitate Linux in ultimii 3-4 ani, ca sunt fan Debian (intr-atat incat nu pricep cum se pot descurca cei care folosesc altceva) si ca incerc sa-mi aduc orice contributie pot (rulez testing pe laptop, fac upgrade zilnic si raportez buguri).
  • desi cred cu ardoare in TCO-ul solutiilor bazate pe Open Source, am renuntat de multa vreme sa fac advocacy incapatanatilor si ma concentrez sa dau raspunsuri si sugestii cat mai bune celor cu adevarat interesati.
  • am un job care imi place, lucrez ca administrator intr-o ferma de servere Linux maricica, cu challenge-uri interesante atat tehnic cat si organizational, cu oameni exceptionali (dar si cu cativa care imi solicita la maxim rabdarea mostenita din genele ardelenesti).
  • pentru cei care inteleg ce inseama asta, cheia mea GPG este cea cu id-ul 0x04E3FBF0
  • majoritatea timpului mi-o petrec prin Bucuresti, si-mi face placere sa intalnesc la o bere oameni cu interese comune, asa ca dati-mi un mail.