writing docs for fun and profit – IPv6 edition

Hello, stiu ca n-am mai scris de mult ;)

Prin prisma experientelor din ultimele saptamani de cand mi-am tras IPv6 nativ acasa si il folosesc on a daily basis (spre deosebire de ultimii ani cand era doar ceva in plus pe un server), ma bate gandul sa ma apuc sa fac ceva ghid/howto/faq despre chestiile invatate, nu de alta, dar e o lipsa crasa de documentatie disponibila pe net, rfc-urile sunt ingrozitor de stufoase, iar in romana nu gasesti mai nimic. Btw, am inceput ceva pe wiki.lug.ro si vad ca mai apar contribuitori, dar pagina de acolo o sa fie mentinuta scurta si la obiect ca sa nu plictiseasca lumea.

Nu stiu inca cum o sa fac, fie ceva serial aici, fie pe wiki, fie altfel (de mult voiam sa-mi fac un soi de personal wiki, formatul de blog mi se pare cam aiurea), si inca nu-s mare specialist (de exemplu chestiunea care ma framanta acum e cum fortez reconfigurarea interfetei fara sa o restartez).

First things first: ceva sugestii cu ce sa incep?

4 Responses to “writing docs for fun and profit – IPv6 edition”

 1. petrescs Says:

  Ceva related si la http://ubergeek.ro/2011/11/15/cisco-rds-ipv6/ respectiv http://www.techtorials.ro/2011/10/13/cisco-881-ipv6-via-pppoe/

 2. admin Says:

  Mersi, dar eu cu cisco ne stim doar din vedere :)

  Ma gandeam la ceva mai generic, am avut recent o problema de routare si am contactat niste cunoscuti de prin RDS si mi-au multumit pt. feedback plangandu-se ca majoritatea clientilor habar n-au cu ce se mananca :(

  Cum ar veni, “am urmat tutorialul si imi merge ipv6.google.com, now what?”. Probabil o sa scriu sambata ceva basics si mai vedem.

 3. petrescs Says:

  Da, ma gandeam doar ca din exemplele alea Cisco ar putea rezulta ceva aplicabil si in alte cazuri mai generale (setarea vreunui prefix, ajustarea mss/mtu samd). Barely aware of IPv4 intricacy myself – in IPv6 nu mai am curaj sa sap asa ca astept tutorialul tau ;-) Multumesc!

 4. Ovidiu Says:

  Ar mai fi util, deși nu știu cât de mult vei putea tu să faci asta, o listă cu routerele de apartament care suportă IPv6 out of the box sau pe care se poate pune un DD-WRT/OpenWrt și să meargă.