minecraft fever

Am auzit de Minecraft acum aproape an (cred ca la vreo doua zile inainte sa apara seria de pe Penny Arcade), am pierdut cateva nopti uitandu-ma la "Let's Play"-uri pe youtube (seria lui X mi-a facut deosebita placere) si mi-am cumparat jocul imediat dupa aceea. Am mai infectat cativa amici (cum i-am mai infectat si cu World of Goo si alte indies alta-data) si am fost cu totii hooked. Suportul de multiplayer era varza pe vremea aia dar noi am reusit sa ne facem fortarete si navete spatiale si tot soiul de sculpturi abstracte ca doar na, ce pot face niste sysadmini decat sa-si faca server, nu?

La putin timp ne-am cumparat si un domeniu smecher in ideea sa facem serverul mai public dar nu eram nici unul pregatiti sa facem politie cu grieferii, asa ca ar fi fost o activitate extrem de masochista (de notat ca asta era vremea lui alpha, cand mod-urile nu prea erau suportate, bukkit mod inca nu aparuse iar hMod mergea din an in pasti pana aparea alt update cu care nu mai era compatibil), asa ca a ramas putin in staza proiectul. Then Cataclysm happened, real life happened, work happened.

Am tot urmarit insa comunitatea Minecraft, in special pe Reddit, si se pare ca lately s-au mai stabilizat lucrurile, nu mai sunt buguri asa jenante in SMP, aparent exista moduri de admin care chiar functioneaza, ba chiar si servicii comerciale, asa ca m-am gandit sa dau cu matura prin server in vederea patchului 1.8 care e pe vine.

Nu m-am obosit inca cu bukkit mod si alte ozn-uri, pentru ca probabil vor trebui updated cand apare 1.8, am zis ca dau drumul free la un server si-i resetez harta din cand in cand in caz de griefing. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca cineva simte nevoia sa-i dea flood de vreo 3-4 zile (aparent au aparut si pe la noi servere cu conturi platite si probabil nu le place concurenta). Am eu ac si de cojocul lor dar mai dureaza, nu de alta, dar am servere mai importante (si mai ales care produc bani) de care sa ma ocup.

Meanwhile, daca printre vasnicii mei cititori (care asa putini cum sunt, sunt mai inteligenti decat media sau macar mai rabdatori) se gasesc pasionati de Minecraft (nu zic amatori pentru ca se pare ca toti cei pe care-i prinde jocul devin maniaci :D ), dati-mi de stire, s-ar putea sa am teren (virtual) de dat.

3 Responses to “minecraft fever”

 1. Cypress Says:

  Eu pe sv.minecraftromania.ro joc de vreo doua saptamani, dar dau o privire si pe la tine daca ai un server facut. :)

 2. admin Says:

  Pai aia e, n-am. Il tot fac si-l desfac sa ma pregatesc de 1.8, dar nu mai sunt foarte la curent cu best practices in materie de moderare (si aparent media de varsta de admini de servere de MC e undeva in zona 12-14 ani, asa ca “documentatia” pe care o produc e… hmm… greu de urmarit).

  Anyway, il pun iarasi in picioare asa super-vanilla si dau de stire cand e up.

 3. Cypress Says:

  Apropos de Minecraft: http://razvancoloja.com/minecraft-pyramid/ :)