Google Plus

Vineri am facut rost de invite la google+ (concureaza cu R si windows 7 la cele mai anti-SEO nume de produs din istorie) si m-am apucat sa adaug lume. Zice-se ca e inspirat de Diaspora (pe care nu mi-am facut cont) si in orice caz pare sa concureze cu Facebook (de unde mi-am sters/dezactivat doua conturi diferite dupa doar cateva luni de utilizare).

Inca incerc sa ma lamuresc cam care ar fi patternurile de utilizare, dar pare dragutel pana una alta. Sper sa publice un API (ca si FB sau Twitter) sa poata fi integrat si de catre altii (chestia aia cu +1 mi se pare la fel de naspa ca si like-ul de fb si am dezactivat-o). Cum eu cu organizarea stau cam prost, nu mi-e inca foarte clar ce cercuri sa fac, vedem in functie de cine mai apare.

Ah, alt dezavantaj major ar fi ca se leaga cu profilul de google (da, ala de pe google.com/profiles) si ca desi suporta contacte "mail only", nu e foarte clar de unde le ia, ca nu le vede pe alea aranjate frumos in contacts.

Si sa nu uit, vrea musai-musai-musai sa se lege cu picasa web, asa ca daca aveti galerii non-publice, studiati mai atent ce se intampla cu ele (de exemplu daca taguiesti pe cineva intr-o poza, respectivul are acces la toata galeria).

On the plus side, peste tot sunt controale de limitare a vizibilitatii (inclusiv poti da disable re-share, ceea ce poate fi util pt. cei mai secretosi).

So, daca aveti profil de google si ne cunoastem, dati de stire sa ne conectam.

PS: Desi pe prima pagina zice ca n-au invitatii si nu se foloseste sistemul de la gmail si wave cu X invitatii, poti adauga pe cineva trimitandu-i un mesaj cu audienta limitata (poti da doar la o adresa de mail sa zicem). In mailul primit, respectivul va avea un link cu "add comment" sau asa ceva. Click pe el si apare pagina de join. Have fun!

4 Responses to “Google Plus”

 1. Alexandru Cucu Says:

  Din pacate nu mai merge manevra asta de a trimite invitatii.
  Se tot inregistra lumea desi ei dezactivasera de ceva vreme invitatiile :) )

 2. admin Says:

  Yeap, asta au constatat si prietenii mei care si-au citit tarziu mailul :) Probabil in 1-2 saptamani max. mai fac provisioning de servere si mai largesc cercul.

 3. rz Says:

  Daca mai ai de dat, as incerca si eu sa vad despre ce e vorba.
  Apropo de chestia cu butonul de +1, sunt curios daca afecteaza cumva relevanta rezultatelor de cautare/pagerank, vad ca daca sunt logat imi apar butoanele respective in rezultatele cautarii chiar daca inca nu am cont.

 4. admin Says:

  Sent. Chestia cu +1 la cautari era dinainte de G+.