RLUG si ipv6

Sunt nitel pe val cu ipv6, dupa postul de acum cateva zile am facut scamatoriile de cuviinta si am activat v6 pe ftp.lug.ro, accesibil sub numele ftpv6.lug.ro si pe http si pe ftp. Urmeaza alte servicii gen wiki, dns si, by popular demand, irc ;)
Dupa aia am tinut impreuna cu Cioby o mica prezentare ad-hoc despre trecerea la v6 (uite si link la inregistrarea video cu conditia sa nu radeti de mine).
Astazi impreuna cu cmatei am manarit ip-urile v6 sa mearga si direct din hosturile 6to4 (adica ce-si poate pune lumea pe acasa fara sa aiba v6 nativ de la provider), please test and stuff (accesand ftpv6.lug.ro de pe ip-uri 6to4 si vazand ca merge cu viteza de pe v4).
Eh, pe valul tuturor acestor evenimente v6-enabled, mi-am propus ca editia de ianuarie a "atelierelor RLUG" care va avea loc sambata asta sa fie pe teme de ipv6. Daca am inteles bine vom avea pe mana un laborator cu 18 sisteme cu care sa ne facem de cap, sper sa ma descurc sa explic putinul pe care il stiu (asta daca nu apare cineva care chiar se pricepe, sa-l intreb si eu :D ).
Oricum, daca va intereseaza subiectul (si daca va intereseaza ipv4 catusi de putin, va anunt ca in aproximativ un an o sa va intereseze si ipv6 :) ), va astept sambata de la ora 12 in facultatea de Automatica, in laboratorul EG106.

One Response to “RLUG si ipv6”

  1. AlexJ » Blog Archive » The season of IPv6 Says:

    [...] prezentare (la care, din păcate, nu am participat). Cei doi ce au ținut prezentarea, rpetre [4] și Cioby de la RLUG, au plusat pe subiect și, în acest weekend, au organizat Atelierul RLUG pe [...]