obligatory wordpress upgrade post

Injur de multa vreme wordpressul si am un plan cu o solutie alternativa, dar se lungeste din lipsa de timp asa ca trag si eu de asta. I-am dizablat commenturile sa mai scad posibilii vectori de atac in caz ca se gaseste vreun alt security bug (feedbackul il primesc doar pe mail si e mai de calitate de atunci).  Asa ca tot trag de timp cu upgrade-ul ca poate-poate imi fac curaj si il omor. Dar na, imi tot bate obrazul ca e in urma si imi mai fac mila si-l upgradez.

Aseara am zis ca nu mai vreau sa repet procedura cretinoida a lui peste prajit cu tar xzf, chmod 777 si click pe upgrade.php, asa ca l-am trecut pe svn. Am dat checkout la tagul cu versiunea pe care o aveam (nu la trunk ca nu-s asa sinucigas), am pus in el pluginurile, temele, configul si htaccesul si l-am mutat in locul celui vechi. Clica-clica prin site sa vad ca merge, dupa care svn switch la tagul cu ultimul release, clic pe upgrade.php (argh!) si gata, merge. In principiu procedura e descrisa la ei pe site.

Ce am facut in plus a fost sa bag in htaccess un RewriteRule \.svn / [R,L] ca sa nu-si bage nimeni nasul prin fisierele subversionului, de ce nu era chestia asta in readme, dracu stie.

Ce ma gandesc sa fac pe viitor e sa mut partea de versioncontrol in git (poate gasesc un repo gata facut al cuiva, sa nu ma mai chinui cu git-svn) si daca gasesc o metoda de upgrade a schemei de db fara clica pe site sa fac ceva script de release, sa inlocuiesc totul cu un makefile.

Anyway, parerea mea deja ferma despre programatorii php s-a mai cimentat nitel si azi-noapte...

Comments are closed.