Bloghost todo

Well, e adevarat ca marile noastre planuri de a lansa bloghost public au fost amanate de chestii mai presante, dar n-ar mai fi asa mult. In plus Bobo ma trage indirect de urechi cu privire la unele aspecte la el pe blog, asa ca fac o lista cu probleme:

 • Plange lumea dupa statistici de trafic. Lucrez zilele astea la o metoda decenta de a sparge logurile in bucati, asa ca o sa apara niste webstats individuale curand (probabil cu awstats)
 • Mai plange lumea dupa password recovery. In mod evident asta nu e o metoda acceptabila, asa ca va trebui sa fac un formular de reset (adresa de mail ar trebui sa fie deja in DB)
 • Ca veni vorba de adrese de mail, trebuie ca fiecare user sa aibe adresa user AT bloghost.ro. Asta e 99% done de multa vreme (la mine merge, sic), iar e nevoie de o automatizare. Super oferta: pana atunci fac una la orice bloghoster imi cere :)
 • Alt foarte mare request ar fi accesul ftp, pentru editarea temelor and stuff. Din pacate asta diversele metode pe care le-am gandit pana acum lasa un loc foarte mare de abuz, trebuie sa ma mai gandesc cum fac. Ofc, asta ar permite si includerea de snippeturi de la googleanalytics sau trafic.ro (cah).
 • Cat despre linkul de admin, nu stiu ce sa zic. Unele teme il au prezent, altele nu (desi poate fi adaugat). Mie unul imi convine ca nu e public, dar ymmv. Se poate adauga via casuta cu "static content" din sidebar, pentru cine tine neaparat.

Pai asta cam acopera tot, dupa cum se vede nu mai e mult ;)

4 Responses to “Bloghost todo”

 1. bobo Says:

  Ma auto-denunt: am bagat un snippet google analytics si fara ftp, e o problema?
  Adica se poate pentru cine vrea, nu vad de ce trebuie sa faci ceva in plus fata de situatia actuala…

  Daca am o solutie alternativa decenta, evident ca il scot imediat.

 2. garg Says:

  o alta problema e listarea blogurilor pe pagina principala bloghost.ro. Mai exact, listarea blogurilor pentru care inca nu s-a facut configurarea initiala. Chiar in acest moment exista 4-5 conturi la accesarea carora se cere admin username si passwd

 3. petre Says:

  Am mai curatat din conturile suficient de vechi care nu aveau articole de loc. Of course, sunt deschis la sugestii despre criteriile de includere in prima pagina.

 4. garg Says:

  simplu … sa aiba contul de admin facut